Vaniljbullar

Ingredienser ca 60 st
100-150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1 ½ dl socker
15 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mjukt smör
2 msk socker
4 msk äkta vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret och häll sedan i mjölken så att det blir fingervarmt.
2. Smula jästen och rör i vätskan lite i taget så att jästen löser sig.
3. Blanda i salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en slät, elastisk deg. När degen lossnar från bunkens kant är den lagom kletig.
4. Låt jäsa i ca 40 minuter.
5. Rör ihop smöret med sockret och vaniljsockret.
6. Dela degen i två delar så att den inte blir så stor att arbeta med och kavla sedan ut varje del och bred på vaniljsockersmöret.
6. Vik degen dubbel och skär sedan i strimlor eller gör en rulle som sedan skärs i skivor och läggs i bullformar.
7. Forma bitarna till bullar och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
9. Grädda på 225-250 ° i ca 5-8 minuter tills de får önskad färg.
Åh va goda dom ser ut :)
Hej Karin :) Kul å läsa din blogg! Vaniljsnurrorna ser underbart goda och bekanta ut! är det receptet från varm-/kallkök i gynmasiet?