Blåbärsbullar med vanilj

Ingredienser ca 60 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1 ½ dl socker
15 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mjukt smör
1 liter skogsblåbär alternativt blåbärssylt4 msk äkta vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret och häll sedan i mjölken så att det blir fingervarmt.
2. Smula jästen och rör i vätskan lite i taget så att jästen löser sig.
3. Blanda i salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en slät, elastisk deg. Använd gärna elvisp med degkrokar. När degen lossnar från bunkens kant är den lagom kletig.
4. Låt jäsa i ca 40 minuter.
5. Blanda blåbären med vaniljsockret och låt rinna av i en sil. Alternativt blanda blåbärssylten med vaniljsockret.
6. Dela degen i två delar så att den inte blir så stor att arbeta med och kavla sedan ut varje del och bred på smör och vaniljblåbären/blåbärssylten.
7. Vik degen dubbel och skär sedan i strimlor eller gör en rulle som sedan skärs i skivor.
8. Forma bitarna till bullar, lägg i bullformar och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
10. Grädda på 225-250 ° i ca 5-8 minuter tills de får önskad färg.
muuuums ;O