Leilas New York blueberry cheesecake



Ingredienser
300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet
600 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 ½ dl färska eller frysta blåbär (jag använde mer)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Krossa kexen fint i en matberedare eller mixer och blanda smulorna med det smälta smöret.
4. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
6. Visa philadelphiaost och kesella krämigt med elvisp.
7. Blanda i socker, maizena och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde lite i taget.
9. Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad eller i mikron. Blanda ner chokladen i smeten.
10. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbären.
11. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Om man inte använder lika mycket blåbär som jag gjorde är det bra att täcka kakan med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk.
12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
13. Låt svalna och ställ i kylen över natten så får den bättre konsistens och blir lättare att skära.

Kommentarer
Postat av: Karin Persson

Hej hej vad trevlig dina poster verkar vara. kommer definitivt läsa dina poster lite mer! (: Hoppas du har en trevlig dag :)

2011-06-29 @ 03:30:25
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0