Banantårta



Ingredienser
Banankaka
½ dl smält smör/margarin (ca 50 g)
1 ägg
1 ½ dl socker
2 mogna bananer
2¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
flytande margarin och ströbröd till formen

Fyllning och garnering
1 dl vaniljvisp
3 dl vispgrädde
jordgubbar
hallon
blåbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Smält smöret/margarinet
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Mosa bananerna.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
6. Vänd ner det smälta smöret/margarinet, bananerna och de torra ingredienserna i äggsmeten.
7. Smörj och bröa en sockerkaksform.
8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
9. Låt kakan kallna ordentligt och dela den sedan på mitten.
10. Vänd upp den nedersta delen på ett tårtfat.
11. Vispa vaniljvispen och bred ut över den nedersta delen av kakan.
12. Vispa grädden.
13. Lägg över den översta delen av kakan och täck hela tårtan med vispad grädde.
14. Garnera med massa färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0