Lasagne à la Karin och Fredrik

Ingredienser 4-5 portioner
1 gul lök
1 msk flytande margarin
300 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 tsk basilika
salt
peppar
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk flytande margarin
2 dl riven ost
salt
peppar
10-12 fullkornslasagneplattor
1 dl riven ost
Gör så här
1. Skala och finhacka löken.
2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och fräs lök och köttfärs under omrörning.
3. Tillsätt finhackad vitlök, tomater, tomatpuré, buljongtärningar och kryddor efter smak.
4. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Ta av locket och låt koka ytterligare ett par minuter.
5. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull.
6. Tillsätt resten av mjölken och fettet och låt koka upp under omrörning och koka i 3-5 minuter.
7. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt och peppar.
8. Bred ut hälften av ostsåsen på ett djupt ugnssäkert fat.
9. Varva plattorna i tre lager med köttfärssåsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
10. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen i 225° C i ca 20 minuter.
1 gul lök
1 msk flytande margarin
300 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 tsk basilika
salt
peppar
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk flytande margarin
2 dl riven ost
salt
peppar
10-12 fullkornslasagneplattor
1 dl riven ost
Gör så här
1. Skala och finhacka löken.
2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och fräs lök och köttfärs under omrörning.
3. Tillsätt finhackad vitlök, tomater, tomatpuré, buljongtärningar och kryddor efter smak.
4. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Ta av locket och låt koka ytterligare ett par minuter.
5. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull.
6. Tillsätt resten av mjölken och fettet och låt koka upp under omrörning och koka i 3-5 minuter.
7. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt och peppar.
8. Bred ut hälften av ostsåsen på ett djupt ugnssäkert fat.
9. Varva plattorna i tre lager med köttfärssåsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst.
10. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen i 225° C i ca 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Elina
Jag älskar lasagne! Den ser supergod ut! :-)
Trackback