Chèvrepaj med spenat och valnötter
Den här mumsiga pajen är mitt bidrag i Månadens matutmaning hos Kalasgott.


Ingredienser
Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl riven ost
100 g margarin
2 krm salt
2 krm peppar
2 ½ msk vatten
Fyllning:
1 dl riven Västerbottenost
½ rödlök
1 näve bladspenat
200 g chèvre
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche
3 ägg
salt
pepparblandning
1 dl valnötter
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller för hand. Låt degen sedan vila i kylen en stund.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5-10 minuter i 225°C.
3. Ta ut pajskalet och strö över ½ dl Västerbottenost.
4. Skär rödlöken i tunna skivor och sprid ut den och spenaten över osten i pajskalet.
5. Skiva eller smula chèvren och sprid ut över spenaten.
6. Blanda äggstanning av mjölk, crème fraiche, ägg och smaka av med salt och pepparblandning. Häll äggstanningen i pajskalet.
7. Toppa med valnötterna och resten av Västerbottenosten.
8. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter i 225°C tills pajen fått önskad färg och konsistens.
9. Avnjut tillsammans med en härlig sallad och vinägrett.
Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl riven ost
100 g margarin
2 krm salt
2 krm peppar
2 ½ msk vatten
Fyllning:
1 dl riven Västerbottenost
½ rödlök
1 näve bladspenat
200 g chèvre
1 dl mjölk
2 dl crème fraiche
3 ägg
salt
pepparblandning
1 dl valnötter
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller för hand. Låt degen sedan vila i kylen en stund.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5-10 minuter i 225°C.
3. Ta ut pajskalet och strö över ½ dl Västerbottenost.
4. Skär rödlöken i tunna skivor och sprid ut den och spenaten över osten i pajskalet.
5. Skiva eller smula chèvren och sprid ut över spenaten.
6. Blanda äggstanning av mjölk, crème fraiche, ägg och smaka av med salt och pepparblandning. Häll äggstanningen i pajskalet.
7. Toppa med valnötterna och resten av Västerbottenosten.
8. Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter i 225°C tills pajen fått önskad färg och konsistens.
9. Avnjut tillsammans med en härlig sallad och vinägrett.
Kommentarer
Trackback