Havrescones
Ingredienser 4 st
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
½ tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Finfördela smöret/margarinet med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.
4. Tillsätt mjölken/filmjölken och blanda snabbt ihop degen. Arbetar man den för mycket blir brödet segt.
5. Dela degen i 4 delar och platta ut varje del till en rund kaka som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
6. Skåra varje kaka med en vass kniv och nagga eventuellt med gaffel.
7. Grädda brödet i mitt av ugnen i ca 12 minuter.
8. Bryt isär brödet när det svalnat något.
9. Servera gärna med smör, ost, marmelad, skinka eller grönsaker.
Kommentarer
Trackback