Spenat- och fetaostpaj

Ingredienser
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl riven ost
100 g margarin
2 krm salt
2 krm peppar
2 ½ msk vatten
Fyllning
3 dl mjölk
3 ägg
100 g färsk bladspenat
ca 5 cm purjolök
200 g fetaost
salt
peppar
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i matberedare eller för hand. Låt degen sedan vila i kylen en stund.
2. Skölj spenaten och låt rinna av ordentligt. Klipp eller hacka den i mindre bitar.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5-10 minuter på 225°.
5. Vispa ihop mjölk och ägg, salta och peppra efter smak. Blanda i purjolöken och spenaten.
6. Ta ut pajskalet och häll i fyllningen.
7. Smula fetaosten över fyllningen.
8. Grädda i ca 45 minuter på 225° tills pajen fått önskad färg och konsistens.
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl riven ost
100 g margarin
2 krm salt
2 krm peppar
2 ½ msk vatten
Fyllning
3 dl mjölk
3 ägg
100 g färsk bladspenat
ca 5 cm purjolök
200 g fetaost
salt
peppar
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i matberedare eller för hand. Låt degen sedan vila i kylen en stund.
2. Skölj spenaten och låt rinna av ordentligt. Klipp eller hacka den i mindre bitar.
3. Skölj och strimla purjolöken.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5-10 minuter på 225°.
5. Vispa ihop mjölk och ägg, salta och peppra efter smak. Blanda i purjolöken och spenaten.
6. Ta ut pajskalet och häll i fyllningen.
7. Smula fetaosten över fyllningen.
8. Grädda i ca 45 minuter på 225° tills pajen fått önskad färg och konsistens.
Kommentarer
Trackback