Kokostosca



Ingredienser 1 långpanna
4 ägg
5 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 krm salt
180 g smält smör/margarin

Glasyr
80 g smör/margarin
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
2 dl socker
1 påse kokos (200 g)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj och bröa en långpanna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop med äggsmeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter.
6. Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
7. Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
8. Skär i rutor när kakan svalnat.

Tips! Gör halva receptet till en rund form med löstagbar kant.

Kommentarer
Postat av: Malin

Senast igår tänkte jag på den här kakan. :)

2010-10-26 @ 19:16:51
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0