Kokostosca

Ingredienser 1 långpanna
4 ägg
5 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 krm salt
180 g smält smör/margarin
Glasyr
80 g smör/margarin
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
2 dl socker
1 påse kokos (200 g)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj och bröa en långpanna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop med äggsmeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter.
6. Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
7. Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
8. Skär i rutor när kakan svalnat.
Tips! Gör halva receptet till en rund form med löstagbar kant.
4 ägg
5 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 krm salt
180 g smält smör/margarin
Glasyr
80 g smör/margarin
1 dl sirap
1 ½ dl grädde
2 dl socker
1 påse kokos (200 g)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj och bröa en långpanna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop med äggsmeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter.
6. Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
7. Bred glasyren över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
8. Skär i rutor när kakan svalnat.
Tips! Gör halva receptet till en rund form med löstagbar kant.
Kommentarer
Postat av: Malin
Senast igår tänkte jag på den här kakan. :)
Trackback