Mammas bulgursallad

Ingredienser 2 portioner
4 dl vatten
2 dl fullkornsbulgur
¼ tsk salt
½ tsk gurkmeja (valfritt)
1 buljongtärning
½ msk olja
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 nypor flingsalt
½ rödlök
1 paket bacon
1 ask körbärstomater
1 avokado
Gör så här
1. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt sedan bulgur, salt, gurkmeja, buljongtärning och olja. Låt koka i ca 10 minuter tills vattnet är borta och bulguren är mjuk. Låt svalna något.
2. Blanda olivolja, balsamvinäger och flingsalt i en bunke.
3. Hacka rödlöken fint och blanda ner den i bunken.
4. Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på papper.
5. Skär tomaterna och avokadon i bitar.
6. Blanda i bulguren, baconet, tomaterna och avokadon i bunken och rör om.
7. Servera gärna med en kall vit sås eller keso.
Kommentarer
Trackback