Kärleksmums

Ingredienser ca 35 st
150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
Glasyr
60 g smör/margarin
3 ½ dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe eller vatten
1 dl kokos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175-200° C.
2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
5. Vänd omväxlande ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
6. Tillsätt det smälta smöret/margarinet i smeten.
7. Häll smeten i en långpanna (25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda kakan på första falsen i ca 20 minuter.
9. Stjälp upp kakan.
10. Smält smöret/margarinet till glasyren.
11. Sikta i florsockret, kakaon och vaniljsockret.
12. Rör sist i kaffet ellet vattnet och blanda till en smidig glasyr.
13. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm.
14. Strö över kokosen.
15. Skär kakan i bitar.
150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
Glasyr
60 g smör/margarin
3 ½ dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe eller vatten
1 dl kokos
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175-200° C.
2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
5. Vänd omväxlande ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
6. Tillsätt det smälta smöret/margarinet i smeten.
7. Häll smeten i en långpanna (25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda kakan på första falsen i ca 20 minuter.
9. Stjälp upp kakan.
10. Smält smöret/margarinet till glasyren.
11. Sikta i florsockret, kakaon och vaniljsockret.
12. Rör sist i kaffet ellet vattnet och blanda till en smidig glasyr.
13. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm.
14. Strö över kokosen.
15. Skär kakan i bitar.
Kommentarer
Postat av: Helena
Vilken fin kakburk!
Trackback