Malins mumsiga lax- och baconpasta



Malins mumsiga lax- och baconpasta. Jag modifierade det lite genom att enbart använda crème fraiche i såsen istället för både grädde och vin samt blandade i körsbärstomater eftersom det passar till allt.

Ingredienser 2 portioner
2 portioner pasta
olja
2 laxfiléer
salt
citronpeppar
½ paket bacon
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
½ ask körsbärstomater
persilja

Gör så här
1. Koka pastan och skölj den sedan nästan helt kall och ringla över lite olja för att den inte ska klibba.
2. Skär den tinade laxen i kuber och stek kryddade med citronpeppar och salt i stekpanna i ca 5-10 minuter tills de fått färg.
3. Strimla baconet och knaperstek.
4. Koka upp crème fraichen med en pressad vitlöksklyfta och citronpeppar i en kastrull som rymmer alla ingredienser.
5. Hacka körsbärstomaterna och persiljan.
6. Vänd ner laxen, baconet, pastan, körsbärstomaterna och persiljan i såsen och låt allt bli varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0