Chokladtårta med hallon


Ingredienser

150 g smör
1 ½ dl vatten
2 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 nypa flingsalt

Fyllning
2 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
250 g kesella (10 %)
1 ½ dl florsocker

Frosting
30 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
¼ dl kakao av god kvalitet
50 g philadelphiaost
ev. ½ msk varmt kaffe

Garnering
200 g vit choklad
ev. strössel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt sedan vattnet i kastrullen.
3. Blanda socker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Rör sedan ihop med smöret och vattnet.
4. Rör ner de båda äggen och flingsaltet tills det blir en slät smet.
5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
6. Gör under tiden fyllningen genom att vispa grädden och sedan blanda med de andra ingredienserna.
7. Rör sedan ihop ingredienserna till frostingen.
8. Ta ut tårtan när den är färdiggräddad och dela den på mitten (horisontellt).
9. Bred ut hallonfyllningen på den nedersta delen och lägg sedan på locket.
10. Bred frostingen runt hela tårtan och garnera sedan med hackad vit choklad eller strössel.
11. Ställ tårtan i kylen 1 timme innan servering.
12. Avnjut gärna med lite extra hallonfyllning (jag brukar göra dubbel sats).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0