Blåbär- och jordgubbssmoothie

Smoothie gjord på frysta blåbär och jordgubbar och vaniljyoghurt toppad med blåbär.
Svalkande smultronsmoothie

Underbart svalkande smultronsmoothie gjord på massor av frysta sommarsmultron och naturell lättyoghurt toppad med frysta hallon.
Rocky Road à la Karin och Anna

Ingredienser
200 g Marabou mjölkchoklad
200 g Marianne-chokladkaka
1 näve Dumlekolor
1 näve skalade pistagenötter
1 näve minimarshmallows
1 näve Ahlgrens bilar
Gör så här
1. Smält chokladen i en stor skål i vattenbad eller i mikron.
2. Hacka resterande ingredienser grovt och rör ner nästan allt i den smälta chokladen.
3. Bred ut i en form och strö över resten av ingredienserna.
4. Låt kallna och skär sedan i bitar av önskad storlek.
200 g Marabou mjölkchoklad
200 g Marianne-chokladkaka
1 näve Dumlekolor
1 näve skalade pistagenötter
1 näve minimarshmallows
1 näve Ahlgrens bilar
Gör så här
1. Smält chokladen i en stor skål i vattenbad eller i mikron.
2. Hacka resterande ingredienser grovt och rör ner nästan allt i den smälta chokladen.
3. Bred ut i en form och strö över resten av ingredienserna.
4. Låt kallna och skär sedan i bitar av önskad storlek.
Mammas daim

Ingredienser 1 långpanna
200 g smör
4 dl socker
8 tsk kakao
8 msk vetemjöl
8 msk ljus sirap
2 dl hackad mandel
2 kakor ljus blockchoklad
Gör så här
1. Blanda allt utom blockchokladen i en kastrull och koka i 2 minuter.
2. Häll upp smeten i en långpanna och låt kallna.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
4. Bred snabbt ut den smälta chokladen över den kalla daimen. Gör gärna ett räffelmönster med en gaffel.
5. Skär daimen i bitar.
200 g smör
4 dl socker
8 tsk kakao
8 msk vetemjöl
8 msk ljus sirap
2 dl hackad mandel
2 kakor ljus blockchoklad
Gör så här
1. Blanda allt utom blockchokladen i en kastrull och koka i 2 minuter.
2. Häll upp smeten i en långpanna och låt kallna.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
4. Bred snabbt ut den smälta chokladen över den kalla daimen. Gör gärna ett räffelmönster med en gaffel.
5. Skär daimen i bitar.
Polkabräck

Ingredienser 1 plåt
200 g vit kvalitetschoklad
200 g mörk kvalitetschoklad
10 polkagrisar
Gör så här
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2. Bred ut den smälta chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna helt.
3. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
4. Låt den mörka chokladen svalna ordentligt innan du brer ut den över den vita chokladen. Om den inte svalnat kommer den vita chokladen att smälta och blandas ihop med den mörka.
5. Krossa polkagrisarna fint i en mortel och strö över chokladen.
6. Låt bräcken stelna och bryt sedan i bitar.
200 g vit kvalitetschoklad
200 g mörk kvalitetschoklad
10 polkagrisar
Gör så här
1. Smält den vita chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
2. Bred ut den smälta chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna helt.
3. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron.
4. Låt den mörka chokladen svalna ordentligt innan du brer ut den över den vita chokladen. Om den inte svalnat kommer den vita chokladen att smälta och blandas ihop med den mörka.
5. Krossa polkagrisarna fint i en mortel och strö över chokladen.
6. Låt bräcken stelna och bryt sedan i bitar.