Chokladdoppad frukt och bär



Banan, jordgubbar, amerikanska blåbär och vindruvor som doppas i smält mörk kvalitetschoklad.
Mums!

Yoghurt med röda bär



Naturell lättyoghurt med färska hallon och jordgubbar, torkade tranbär och valnötter.

Blåbär- och jordgubbssmoothie



Smoothie med vaniljyoghurt, skogsblåbär och färska jordgubbar.

Vaniljbullar



Ingredienser ca 60 st

100-150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1-1 ½ dl socker

15 dl vetemjöl

 

Fyllning

150 g mjukt smör

2 msk socker

4 msk äkta vaniljsocker

 

1 ägg

pärlsocker

 

Gör så här

1. Smält smöret och häll sedan i mjölken så att det blir fingervarmt.

2. Smula jästen och rör i vätskan lite i taget så att jästen löser sig.

3. Blanda i salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en slät, elastisk deg. När degen lossnar från bunkens kant är den lagom kletig.

4. Låt jäsa i ca 40 minuter.

5. Rör ihop smöret med sockret och vaniljsockret.

6. Dela degen i två delar så att den inte blir så stor att arbeta med och kavla sedan ut varje del och bred på vaniljsockersmöret.

6. Vik degen dubbel och skär sedan i strimlor eller gör en rulle som sedan skärs i skivor och läggs i bullformar.

7. Forma bitarna till bullar och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

9. Grädda på 225-250 ° i ca 5-8 minuter tills de får önskad färg.


Blåbärsbullar med vanilj



Ingredienser ca 60 st

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1-1 ½ dl socker

15 dl vetemjöl

 

Fyllning

150 g mjukt smör

1 liter skogsblåbär alternativt blåbärssylt
4 msk äkta vaniljsocker

 

1 ägg

pärlsocker

 

Gör så här

1. Smält smöret och häll sedan i mjölken så att det blir fingervarmt.

2. Smula jästen och rör i vätskan lite i taget så att jästen löser sig.

3. Blanda i salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en slät, elastisk deg. Använd gärna elvisp med degkrokar. När degen lossnar från bunkens kant är den lagom kletig.

4. Låt jäsa i ca 40 minuter.

5. Blanda blåbären med vaniljsockret och låt rinna av i en sil. Alternativt blanda blåbärssylten med vaniljsockret.

6. Dela degen i två delar så att den inte blir så stor att arbeta med och kavla sedan ut varje del och bred på smör och vaniljblåbären/blåbärssylten.

7. Vik degen dubbel och skär sedan i strimlor eller gör en rulle som sedan skärs i skivor.

8. Forma bitarna till bullar, lägg i bullformar och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter.

9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

10. Grädda på 225-250 ° i ca 5-8 minuter tills de får önskad färg.


RSS 2.0