Banantårta



Ingredienser
Banankaka
½ dl smält smör/margarin (ca 50 g)
1 ägg
1 ½ dl socker
2 mogna bananer
2¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
flytande margarin och ströbröd till formen

Fyllning och garnering
1 dl vaniljvisp
3 dl vispgrädde
jordgubbar
hallon
blåbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Smält smöret/margarinet
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Mosa bananerna.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
6. Vänd ner det smälta smöret/margarinet, bananerna och de torra ingredienserna i äggsmeten.
7. Smörj och bröa en sockerkaksform.
8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
9. Låt kakan kallna ordentligt och dela den sedan på mitten.
10. Vänd upp den nedersta delen på ett tårtfat.
11. Vispa vaniljvispen och bred ut över den nedersta delen av kakan.
12. Vispa grädden.
13. Lägg över den översta delen av kakan och täck hela tårtan med vispad grädde.
14. Garnera med massa färska bär.

Sanna och Karins prinsesstårta



Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning och garnering
ca 7 dl grädde
2 bananer
3 dl hallon
tårtmousse choklad
vitt marsipanlock
3 rosa marsipanrosor
silverkulor
hjärtströssel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan försiktigt ner i äggsmeten.
4. Smörj eller täck bottnen på en rund form, ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i ca 30 minuter. Stick med en tandpetare för att se att den är färdig. Låt kallna ordentligt.
6. Skär bottnen på höjden i tre delar och vänd upp den nedersta delen på ett tårtpapper.
7. Vispa grädden.
8. Mosa bananerna och blanda med en klick grädde. Bred ut över den nedersta tårtbottnen.
9. Lägg över den mellersta tårtbottnen.
10. Mosa hallonen och blanda med en klick grädde. Bred ut över den mellersta tårtbottnen.
11. Lägg över den översta tårtbottnen. Täck hela tårtan med ett tunt lager grädde så att den inte blir torr. Så här långt kan tårtan göras i förväg och den blir godast om den får stå i kylen över natten.
12. Vispa tårtmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. Bred ut över den översta tårtbottnen och forma som en kupol.
13. Lägg marsipanlocket över tårtan och skär bort kanterna så att endast locket på tårtan är täckt.
14. Spritsa grädde runt hela tårtan.
15. Garnera med marsipanrosorna, silverkulorna och hjärtströsslet.

Leilas New York blueberry cheesecake



Ingredienser
300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet
600 g philadelphiaost
2 ½ dl kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 ½ dl färska eller frysta blåbär (jag använde mer)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Krossa kexen fint i en matberedare eller mixer och blanda smulorna med det smälta smöret.
4. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
6. Visa philadelphiaost och kesella krämigt med elvisp.
7. Blanda i socker, maizena och vaniljsocker.
8. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde lite i taget.
9. Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad eller i mikron. Blanda ner chokladen i smeten.
10. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbären.
11. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Om man inte använder lika mycket blåbär som jag gjorde är det bra att täcka kakan med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk.
12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
13. Låt svalna och ställ i kylen över natten så får den bättre konsistens och blir lättare att skära.

Yoghurt med hallon och jordgubbar



Vaniljyoghurt med färska hallon och jordgubbar.
Sommarkänslor i spöregnet.

Baconlindad sparris



Ingredienser
8 gröna sparrisar
1 paket bacon

Gör så här
1. Värm ugnen till 225°C.
2. Böj sparrisarna tills de går av och släng den hårda delen.
3. Dela baconskivorna på mitten och linda en halv skiva runt varje sparris.
4. Lägg sparrisarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stek i ugnen i ca 15 minuter tills baconet fått önskad färg.
6. Njut!

Knäckemellis



Falu Rågrut med smör, skinka, avokado, gurka och örtsalt plus en skål naturell yoghurt.

Lax och sallad à la Anna och Karin



Ugnsstekt citronkryddad lax med en mumsig sallad av spenat, avokado, körsbärstomater, gurka, fetaost och röd paprika toppad med citronolivolja, granatäppelvinäger, italiensk salladskrydda, valnötter, solrosfrön och pumpakärnor.

Påskrester



Sista resterna från påsk i form av Dragéegg.

RSS 2.0