Sallad från Cupido i Uppsala



Cupidosallad bestående av isbergssallad, gurka, tomater, fullkornspasta, melon, ananas, räkor och paprika toppad med Rhode Island-dressing. Den obligatoriska 7UPen och färskt bröd till.

Glutenfri choklad- och hasselnötstårta



Ingredienser
Kaka
300 g hasselnötter
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kakao av god kvalitet
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
6 ägg
smör och havregryn till formen

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost

Strössel till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
3. Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den i mixern tillsammans med nötterna.
4. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.
5. Separera äggen och tillsätt äggulorna i smörsmeten och mixa.
6. Vispa vitorna till ett hårt skum.
7. Vänd försiktigt ihop äggvitorna och chokladsmeten lite i taget.
8. Fyll smeten i en smord och bröad (med havregryn) form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
9. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner i kakan.
10. Baka tårtan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
11. Medan tårtan står i ugnen rör du ihop ingredienserna till frostingen krämigt.
12. När tårtan kallnat, bred över frostingen och garnera med exempelvis strössel.

Kladdkaksmuffins



Ingredienser 16 små eller 12 stora
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i matoljan och sirapen och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikron och blanda den med smeten.
6. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter om du gör små muffins och lite längre om du gör stora. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Spritsa lite vispad grädde på varje muffin och garnera med färska bär.

Halloumisallad



Stekt halloumi på en bädd av machésallad, avokado och körsbärstomater toppat med olivolja och citronpeppar.

Fruktsallad à la Karin & Anna



Fruktsallad gjord på äpple, banan, päron, apelsin, färsk ananas, honungsmelon, kiwi och passionsfrukt.

Halloumi med couscous



Stekt halloumi med couscous, tomater, gurka och passionsfrukt (som i kombination med couscous är en oväntad hit).

Fisk- och skaldjurssoppa på Statt



På Oscar Statt i Arvika har de en jättegod fisk- och skaldjurssoppa som serveras med bröd. Perfekt för sådana som mig som ogillar curry men älskar saffran. Har ätit den flera gånger och den är lika god varje gång.

Kycklingwok från Lilla Asien



Den här kycklingwoken med grönsaker och nudlar köper jag alltid när det är mat från Lilla Asien i Uppsala som står på menyn. Gudomligt god sås som är omöjlig att laga själv. Att man dessutom får nästan två portioner för 65 kr gör det hela ännu bättre.

Middag i vårsolen



Restmiddag i form av fläskfilé, potatisgratäng och stekt potatis och lök som serverades med sallad och knäckebröd med Philadelphiaost och färsk gräslök.

RSS 2.0