Sanna och Karins prinsesstårta



Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning och garnering
ca 7 dl grädde
2 bananer
3 dl hallon
tårtmousse choklad
vitt marsipanlock
3 rosa marsipanrosor
silverkulor
hjärtströssel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan försiktigt ner i äggsmeten.
4. Smörj eller täck bottnen på en rund form, ca 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i ca 30 minuter. Stick med en tandpetare för att se att den är färdig. Låt kallna ordentligt.
6. Skär bottnen på höjden i tre delar och vänd upp den nedersta delen på ett tårtpapper.
7. Vispa grädden.
8. Mosa bananerna och blanda med en klick grädde. Bred ut över den nedersta tårtbottnen.
9. Lägg över den mellersta tårtbottnen.
10. Mosa hallonen och blanda med en klick grädde. Bred ut över den mellersta tårtbottnen.
11. Lägg över den översta tårtbottnen. Täck hela tårtan med ett tunt lager grädde så att den inte blir torr. Så här långt kan tårtan göras i förväg och den blir godast om den får stå i kylen över natten.
12. Vispa tårtmoussen enligt anvisningarna på förpackningen. Bred ut över den översta tårtbottnen och forma som en kupol.
13. Lägg marsipanlocket över tårtan och skär bort kanterna så att endast locket på tårtan är täckt.
14. Spritsa grädde runt hela tårtan.
15. Garnera med marsipanrosorna, silverkulorna och hjärtströsslet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0