Märthas Schwarzwaldtårta med seg nötbotten

 

Ingredienser

4 äggvitor

200 g malda nötter/mandel

3 dl florsocker

1 msk potatismjöl

 

200 g mörk choklad

50 g ljus choklad

6 dl grädde

kakao

 

Gör så här

1. Markera cirklar med 25 cm i diameter på tre bakplåtspapper.

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.

3. Blanda nötter/mandel, florsocker och potatismjöl och vänd försiktigt ner i de vispade äggvitorna.

4. Fördela smeten på de tre bakplåtspapprena och bred ut ett tunt lager.

5. Grädda varje botten i 175 °C i ca 12 minuter.

6. Låt svalna en aning, lossa sedan bottnarna och låt dem svalna på galler.

7. Smält den mörka och den ljusa chokladen i två olika vattenbad.

8. Pensla bottnarna tunt med smält mörk choklad på ena sidan.

9. Låt svalna och bred ut en del av den mörka chokladen tunt till långa tungor på bakplåtspapper med hjälp av en palett eller baksidan av en sked.

10. Bred ut resten av den mörka och all den ljusa chokladen tunt på bakplåtspapper. Räffla ev. chokladen med en gaffel. Låt stelna och skär sedan försiktigt rutor av chokladen.

11. Vispa grädden fluffigt och bred ett lager mellan alla bottnarna och även runt om tårtan.

12. Spritsa resten av grädden i klickar över toppen på tårtan.

13. Sätt chokladtungorna runt tårtan och sätt de vita och mörka chokladbitarna på toppen.

14. Pudra ev. tårtan med kakao.

15. Servera direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0