Budapestlängd
Ingredienser
5 äggvitor
2 ½ dl socker100 g malda nötter/mandel
50 g marsanpulver
3 dl grädde
1 burk konserverade mandariner alternativt hallon
mörk choklad
florsocker
Gör så här
1. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
2. Tillsätt ca ½ dl socker i taget och vispa i ungefär en minut innan du tillsätter mer.
3. Blanda de malda nötterna/mandeln med marsanpulvret och vänd försiktigt ner i smeten.
4. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut längder på ett bakplåtspapper.
5. Grädda i 175 °C i ca 20-25 minuter.
6. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar.
7. Lägg ett nytt bakplåtspapper över bottnen, ta tag i ena långsidan och vänd runt.
8. Dra försiktigt loss det första bakplåtspappret.
9. Vispa grädden och bred ut den på bottnen.
10. Låt mandarinerna rinna av och sprid ut dem alternativt hallon över grädden.
11. Rulla försiktigt ihop till en rulle och skär bort ändarna.
12. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över.
13. Sikta florsocker över och spritsa gärna en klick grädde på toppen som du sätter en marsipanros i.
Kommentarer
Postat av: Carita
Wow vad fin du fått den!
Postat av: Helena
Verkligen snygga!!!
Trackback