Pasta med saffranslax



Ingredienser 2 portioner
2 portioner fullkornspasta
1 laxfilé
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl lättcrème fraiche
½ dl riven ost
½ paket saffran
citronpeppar
salt
10 cm purjolök
½ ask körsbärstomater

Gör så här
1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
2. Tina laxfilén och skär den i kuber.
3. Koka upp matlagningsgrädde, crème fraiche, riven ost, saffran, citronpeppar och lite salt i en kastrull.
4. Skölj och strimla purjolöken och dela körsbärstomaterna i fyra delar.
5. Lägg purjolöken i såsen och låt mjukna en aning.
6. Sänk värmen på plattan och lägg försiktigt ner laxen och körsbärstomaterna i såsen.
7. Låt såsen sjuda i några minuter tills laxen är färdigkokt. Smaka ev. av med mer peppar och salt.
8. Servera gärna med några färska körsbärstomater och lite strimlad purjolök.

Kommentarer
Postat av: Helena

Åh vad gott, jag älskar kombinationen lax och saffran.!



Hur går det för dig Karin? Vad pysslar du med nu? :)

2011-02-15 @ 11:52:04
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0