Chokladrulltårta med rabarbergrädde


Ingredienser

Fyllning
5 stora rabarberstjälkar
½ dl florsocker
3 dl grädde

Kaka
3 ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Skär rabarbern i små bitar och lägg i en ugnssäker form.
2. Strö över florsockret och låt rabarbern mjukna i ugnen på ca 150°C i ca 15 minuter.
3. Låt rabarbern kallna.
4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner rabarbern.
5. Vispa ägg och socker pösigt i 6 minuter.
6. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
7. Bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper.
8. Grädda i 250°C i ca 5 minuter.
9. Stjälp upp kakan på sockrat papper och pensla kallt vatten på pappret som varit med vid gräddningen för att lättare kunna dra loss det.
10. Bred ut rabarbergrädden och rulla kakan.
11. Sikta florsocker över rulltårtan.

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Ser jättegott ut :)

2011-08-05 @ 20:35:24
URL: http://matverkstan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0