Ugnspannkaka med bacon



Ingredienser

2 paket bacon
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär baconet i tärningar eller strimlor och sprid ut i en långpanna. Skjutsa in det i ugnen och låt steka tills det fått önskad färg.
3. Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och rör om så att smeten blir slät.
4. Tillsätt resten av mjölken och sist de tre äggen och vispa.
5. Häll smeten över baconet när det fått önskad färg, och stek pannkakan i ca 25 minuter, återigen tills den fått önskad färg och konsistens.
6. Skär pannkakan i bitar och servera med lingonsylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0