Pers fisk- och saffranssoppa



Ingredienser ca 4 portioner

500 g vit fisk (jag använde sej, men tog även med en laxfilé eftersom det är en favorit)
500 g skalade räkor
1 gul lök
1 purjolök
1 morot
1 liten fänkål
4 stora potatisar
1 påse saffran
1 krm cayennepeppar
2 fiskbuljongtärningar
1 burk hela skalade tomater
1 l vatten
1-2 tsk torkad dragon
1-2 tsk timjan
1-2 tsk örtsalt
1-2 dl vitt vin
1 tsk hummerfond
färsk persilja

Gör så här
1. Tina fisken och räkorna och skär fisken i bitar typ 3*3 cm.
2. Skala och skär grönsaker och potatis i lagom stora bitar. Fräs grönsakerna med potatisen först och sist i med gula löken så att den inte bränns. Fräs i 10 min på medelvärme.
3. Tillsätt buljongtärningarna, vattnet, tomaterna (som du delat med kniv i burken) och kryddorna. Koka tills grönsakerna är klara.
4. Tillsätt vin och hummerfond smaka av så det blir lagom mycket av allt.
5. Dra av kastrullen från plattan eller sänk värmen ordentligt och lägg fisken i soppan, rör inte runt. Vänta 3-5 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Överkoka inte, då blir de sega!
6. Lägg i räkorna, släng i en näve persilja och servera gärna med crème fraiche smaksatt med saffran och tomat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0