Paulas borsjtj
Ingredienser 6 port
1 ¼ dl finhackat morot
2 ½ dl finhackad lök
2 ½ dl finhackad rödbeta
2 ½ dl finhackad selleri
1 finhackad palsternacka
1 msk smör
5 dl köttbuljong
2 ½ dl finriven vitkål (görs med t.ex. en osthyvel)
2 ½ dl krossade tomater
Gör så här
1. Skala och hacka alla grönsaker.
2. Täck morot, lök, rödbeta, selleri och palsternacka med vatten och låt sjuda i ca 20 minuter.
3. Tillsätt smör, buljong, vitkål och tomat och låt koka under lock i ca 15 minuter.
4. Servera med gräddfil och nybakt bröd.
1 ¼ dl finhackat morot
2 ½ dl finhackad lök
2 ½ dl finhackad rödbeta
2 ½ dl finhackad selleri
1 finhackad palsternacka
1 msk smör
5 dl köttbuljong
2 ½ dl finriven vitkål (görs med t.ex. en osthyvel)
2 ½ dl krossade tomater
Gör så här
1. Skala och hacka alla grönsaker.
2. Täck morot, lök, rödbeta, selleri och palsternacka med vatten och låt sjuda i ca 20 minuter.
3. Tillsätt smör, buljong, vitkål och tomat och låt koka under lock i ca 15 minuter.
4. Servera med gräddfil och nybakt bröd.
Kommentarer
Trackback