Mangokyckling

Ingredienser 4 portioner
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt & 1/2 tsk svartpeppar
2 msk smör
1 purjolök
2 dl minifraiche 5%, matyoghurt 8%, lätt crème fraiche 15%, crème fraiche 34%, mellangrädde ~27%, vispgrädde 40% eller matlagningsgrädde
1-2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
ca 1 tsk sambal oelek
ca 2 msk mango chutney
1 mango eller 6 torkade, tärnade aprikoser

Gör så här
Bryn kycklingen i smör. Salta och peppra.
Strimla purjolöken och fräs den någon minut i lite smör i en traktörpanna.
Tillsätt valfri mjölkprodukt av de ovan nämnda, vatten, smulad buljongtärning, soja, sambal oelek och mango chutney.
Låt koka upp.
Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock på svag värme ca 10 min.
Skala mangon och skär loss kärnan. Skär fruktköttet i bitar och rör ner i pannan. Låt det bli varmt.

Egenskaper hos de olika mjölkprodukterna:
Minifraiche - framträdande kryddsmak
Matyoghurt - framträdande kryddsmak med en viss syrlighet
Lätt crème fraiche - aromatisk smak
Crème fraiche - mycket aromatisk smak
Mellangrädde - gräddig smak
Vispgrädde - gräddig, aromatisk smak

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0