Kycklingwok med sockerärter och sesamfrön
Ingredienser
300 g kycklingfilé
1 påse valfri marinad (vi använde Honey flavour)
250 g sockerärter
1/2 dl sesamfrö (kan anpassas efter egen smak)
2 msk olivolja
Gör så här
1. Skär kycklingen i tärningar och lägg i marinaden en stund.
2. Strimla sockerärterna på längden och skölj noga.
3. Rosta sesamfröna i en torr gjutjärnspanna på ganska stark värme, utan att de blir brända.
4. Låt kycklingbitarna rinna av väl och fräs dem i olivoljan i en väl upphettad wokpanna tills de är färdiga.
5. Tillsätt de strimlade sockerärterna och sesamfröna och fräs i ytterligare någon minut.
6. Servera omedelbart med nykokt ris (vi använde basmati).
300 g kycklingfilé
1 påse valfri marinad (vi använde Honey flavour)
250 g sockerärter
1/2 dl sesamfrö (kan anpassas efter egen smak)
2 msk olivolja
Gör så här
1. Skär kycklingen i tärningar och lägg i marinaden en stund.
2. Strimla sockerärterna på längden och skölj noga.
3. Rosta sesamfröna i en torr gjutjärnspanna på ganska stark värme, utan att de blir brända.
4. Låt kycklingbitarna rinna av väl och fräs dem i olivoljan i en väl upphettad wokpanna tills de är färdiga.
5. Tillsätt de strimlade sockerärterna och sesamfröna och fräs i ytterligare någon minut.
6. Servera omedelbart med nykokt ris (vi använde basmati).
Kommentarer
Trackback