Fryst mascarponecheesecake



Ingredienser 1 sockerkaksform
4 ägg
1 ½ dl socker
skal från 1 citron
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex (ev. lite mindre beroende på hur mycket kexsmulor man vill ha)

Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna utan att det kommer någon gula i vitorna.
2. Vispa äggulorna, sockret och citronskalet poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en påse och krossa med en kavel.
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet för att få bort eventuella luftbubblor.
9. Frys smeten i 3-4 timmar så att den är lättfryst vid serveringen.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så att cheesecaken lossnar lätt. Vänd upp på fat.
11. Servera med t.ex. skivade jordgubbar och andra sommarbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0