Sannas saffranscheesecake



Ingredienser
Botten:
150 g pepparkakor
60 g smör

Första fyllningen:
400 g (2 askar) philadelphiaost
3 ägg
1,5 dl socker
1 kuvert saffran
Rivet skal av 1 citron

Översta lagret:
400 g (4 dl) creme fraiche (ej lätt)
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
Granatäppelkärnor, passionsfrukt eller färska fikon

Gör så här
1. Mixa pepparkakorna till smulor.
2. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant och tryck ut smulorna.
4. Förgrädda i ugnen i ca 5-7 minuter på 200 grader. Låt svalna.
5. Vispa ägg och socker pösigt.
6. Tillsätt rivet citronskal och saffran.
7. Blanda ner philadelphiaoasten och rör till en jämn smet. Låt smeten dra i ca 15 minuter, så att saffransmaken mognar ordentligt.
8. Häll fyllningen över bottnen och grädda i ca 180 grader tills fyllningen stelnat, ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna ordentligt.
9. Rör ihop creme fraiche och vaniljsocker och bred över kakan.
10. Grädda i ca 6-7 minuter i 180 grader tills ytan stelnat något. Låt kakan svalna igen.
11. Dekorera med granatäppelkärnor, passionsfrukt eller färska fikon precis innan servering.
12. Servera gärna till glöggen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0