Lakritskola


Ingredienser ca 60 st
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
0,75 dl Turkisk peppar (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad
havssalt

Gör så här
1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och Turkisk peppar i en vid gryta.
2. Låt det koka upp under omrörning och låt sedan koka ganska kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills du kan göra kulprov av smeten. Detta tar ca 15 minuter. Rör om då och då.
3. Rör ner smöret och häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 20 cm.
4. Ställ kolan kallt att stelna.
5. Smält under tiden chokladen i mikro eller vattenbad och låt den svalna.
6. Skär eller klipp kolan i bitar.
7. Doppa varje bit i den smälta chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.
8. Strö över lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.

Kommentarer
Postat av: mikaela

GODASTE JULGODISET

2010-12-10 @ 13:05:43
URL: http://mikkatude.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0