Citron- och gräslökspasta med kyckling

Ingredienser 2 portioner
2 kycklingfiléer (frysta eller köpta färdigstekta för den late)
1 paket färsk fullkornspasta
2 dl lättcrème fraiche
½ citron
gräslök
citronpeppar
Gör så här
1. Tina och skär kycklingen i små skivor.
2. Stek kycklingen och peppra med citronpeppar och lite salt.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Pressa citronen i crème fraichen och hacka gräslök som du sen blandar i. Krydda med citronpeppar tills såsen fått önskad smak.
5. Blanda pastan och såsen och lägg kycklingen överst. Servera gärna med körsbärstomater.
2 kycklingfiléer (frysta eller köpta färdigstekta för den late)
1 paket färsk fullkornspasta
2 dl lättcrème fraiche
½ citron
gräslök
citronpeppar
Gör så här
1. Tina och skär kycklingen i små skivor.
2. Stek kycklingen och peppra med citronpeppar och lite salt.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Pressa citronen i crème fraichen och hacka gräslök som du sen blandar i. Krydda med citronpeppar tills såsen fått önskad smak.
5. Blanda pastan och såsen och lägg kycklingen överst. Servera gärna med körsbärstomater.
Smoothie med hallon & amerikanska blåbär

Smoothie gjord på lätt naturell yoghurt och vaniljyoghurt, hallon och amerikanska blåbär som jag plockat från morfars blåbärsbuske. 4 dl hallon, 4 dl blåbär, 4 dl naturell yoghurt och 4 dl vaniljyoghurt räcker till ungefär 4 glas. Amerikanska blåbär ger inte lika mycket färg, så vill man ha en blåare smoothie får man ha i några svenska skogsblåbär också.
Chocolate cupcakes

Ingredienser ca 12 st
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
strössel, blommor eller bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i mikron och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, blommor eller bär.
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
strössel, blommor eller bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) eller i mikron och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel, blommor eller bär.
Somrig gino med dulce de leche
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
banan
jordgubbar
konserverad persika
kiwi
vit choklad
Gör så här
1. Täck den oöppnade burken kondenserad mjölk med vatten och sjud i ca 2-4 timmar beroende på hur fast du vill att kolasåsen (dulce de leche) ska vara. Ju längre du låter den sjuda desto fastare i konsistensen.
2. Sätt ugnen på ca 250° grillvärme.
3. Skala och hacka frukten och fördela i ugnsfasta portionsformar.
4. Riv den vita chokladen och täck frukten med chokladen.
5. Gratinera i 5-10 minuter tills chokladen smält.
6. Servera med dulce de leche och vaniljglass.
Svalkande hallonsmoothie

En svalkande smoothie gjord på nyplockade solmogna hallon och lättvaniljyoghurt.