Kladdkaksmuffins



Ingredienser 16 små eller 12 stora
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i matoljan och sirapen och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikron och blanda den med smeten.
6. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter om du gör små muffins och lite längre om du gör stora. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Spritsa lite vispad grädde på varje muffin och garnera med färska bär.

Kommentarer
Postat av: Carita

Va fina vännen! Ser ut att vara samma muffinsformar som jag fick ett år :) Saknar dej

kram

2012-04-10 @ 08:40:32
Postat av: Emily

Ååååååh Karin! Ser himmelskt gott ut!

2012-04-13 @ 15:23:20
URL: http://imcookiedough.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0