Chokladsufflé

Ingredienser ca 10 s)
7 äggvitor
12 äggulor
3 dl grädde och eftersom jag tydligen är dietist får jag väl rekommendera mellangrädde :)
250 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smöra och sockra formarna.
Vispa äggvitan med 1/4 av sockret med en elvisp på mellanhastighet tills ett löst skum bildats.
Tillsätt sedan resten av sockret och vispa till ett styvt skum - nu kan du öka hastigheten.
Finhacka chokladen.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör om tills du fått en slät smet och tillsätt sedan äggulorna under vispning.
Blanda 1/4 av skummet med chokladsmeten.
Vänd sedan ner resten av skummet och rör försiktigt tills allt blandat sig.
Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.
Grädda i 9-12 minuter och tänk på att en sufflé är känslig, så var försiktig när du öppnar ugnen.
Servera direkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0