Banankaka



Ingredienser
½ dl smält smör/margarin (ca 50 g)
1 ägg
1 ½ dl socker
2 mogna bananer
2¼ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl grädde
flytande margarin och ströbröd till formen

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Smält smöret/margarinet
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Mosa bananerna.
5. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
6. Vänd ner det smälta smöret/margarinet, bananerna och de torra ingredienserna i äggsmeten.
7. Smörj och bröa en sockerkaksform.
8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0