Märthas kanelbullar

 

Ingredienser ca 60 st

100-150 g margarin/smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1-1 ½ dl socker

15 dl vetemjöl

 

Fyllning

smör/margarin

socker

kanel

 

1 ägg

pärlsocker

 

Gör så här

1. Smält smöret och häll sedan i mjölken så att det blir fingervarmt.

2. Smula jästen och rör i vätskan lite i taget så att jästen löser sig.

3. Blanda i salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en slät, elastisk deg. När degen lossnar från bunkens kant är den lagom kletig.

4. Låt jäsa i ca 40 minuter.

5. Dela degen i två delar så att den inte blir så stor att arbeta med och kavla sedan ut varje del och bred på smör/margarin och strö på socker och kanel.

6. Vik degen dubbel och skär sedan i strimlor eller gör en rulle som sedan skärs i skivor.

7. Forma bitarna till bullar och låt jäsa i ytterligare 30-40 minuter.

8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

9. Grädda på 225-250 ° i ca 5-8 minuter tills de får önskad färg.


Kommentarer
Postat av: Helena

Gud vad jag blev sugen på bullar nu! Vilken fin blogg, att du samlat alla dina recept här :)

2010-09-21 @ 20:25:39
URL: http://matresan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0