Glutenfri choklad- och hasselnötstårta



Ingredienser
Kaka
300 g hasselnötter
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kakao av god kvalitet
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
6 ägg
smör och havregryn till formen

Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost

Strössel till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
3. Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den i mixern tillsammans med nötterna.
4. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.
5. Separera äggen och tillsätt äggulorna i smörsmeten och mixa.
6. Vispa vitorna till ett hårt skum.
7. Vänd försiktigt ihop äggvitorna och chokladsmeten lite i taget.
8. Fyll smeten i en smord och bröad (med havregryn) form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
9. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner i kakan.
10. Baka tårtan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
11. Medan tårtan står i ugnen rör du ihop ingredienserna till frostingen krämigt.
12. När tårtan kallnat, bred över frostingen och garnera med exempelvis strössel.

Kommentarer
Postat av: Elin Ö

Nej, att solen är borta är allt självaste fan!



<3

2012-04-13 @ 16:10:32
URL: http://elinkaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0